top of page

MAZAK MULTIPLEX 6200

YAMASAKI MAZAK

MAZAK MULTIPLEX 6200 har 2 spindlar och två revolvrar, vilket innebär att den kan bearbeta två komponenter samtidigt.

Detta minskar stycktider, men ställtiden blir lång. Detta gör att den passar till större seriestorlekar.

PASSANDE KOMPONENTER

SKÄRANDE BEARBETNING SOM PASSAR DENNA TYP AV CNC-MASKIN

GRAVERING

SKRUVHUVUD

FORMNING

LÄTTRING

GÄNGNING

HÅLBEARBETNING

FRÄSNING

SVARVNING

FAQs

Hur fungerar en CNC-maskin?

En CNC-maskin, får med hjälp av en dator digitala instruktioner som talar om för maskinen vilka rörelser som ska utföras. Genom att använda sig av sina axlar följer maskinen CNC-kontrollens koordinater och ritningen, vilket skapar en komponent av ett grundmaterial den bearbetar. 

Vad heter den del på svarven som fixerar ämnet?

Den delen på en svarv som fixerar ämnet kallas för spänningsanordning eller chuck. Dess uppgift är att säkert fästa och spänna grundämnet  stabilt under svarvningen, vilket gör det möjligt att ha så hög precision som en CNC-svarv har.

Vad använder man en svarv till?

En svarv används för att skära och bearbeta runda eller cylindriska ämnen, där den skapar de önskvärda geometriska formerna en ritning har som till exempel cylindrar, koner och plana ytor. Det är en vanlig maskin inom tillverkningsindustrin och beroende på hur många axlar den har så kan den tillverkar komponenter som:  brickor, bultar, skruvar, muttrar, distanshylsor, axlar, flänsar, kolvar och nipplar.

vilka axlar har en svarv?

En CNC-svarv kan ha från 2- till 5-axlar. De axlar som en CNC-svarv kan ha är: X-axel, Z-axel, C-axel, Roterande verktyg, Y-axel och B-axel.

Vad är bra material att svarva i?

En CNC-svarv är en universal maskin, vilket gör den lämplig till att svarva i material som rostfritt stål, stål, aluminium, mässing, koppar, brons och plast.

Vad menas med CNC?

CNC står för Computer Numerical Control och innebär att en dator räknar ut rörelser som en maskin ska göra för att skapa formerna för en komponent via en 3D-fil som CAD.

Vad är CNC-bearbetning?

CNC-bearbetning står för Computer Numerical Control-bearbetning. Det är en automatiserad typ av skärande bearbetning, där en dator räknar ut kordinaterna på en CAD-modell eller 2D-modell och instruerar en CNC-maskin vilka rörelser den ska göra för att skapa komponenten. CNC i maskiner gör att de blir väldigt automatiska och självgående, samtidigt som de har väldigt hög precision. 

Vad är en CNC-svarv?

En CNC-svarv är en skärande bearbetningsmaskin som används för att skapa cylinderformade komponenter med hjälp av ett roterande arbetsstycken som formas med hjälp av ett skärverktyg. Maskinen styrs av en dator, som instruerar maskinen vilka former den ska göra och kan skapa detaljer med hög precision.

AXLAR

X, Z & C

REVOLVRAR

2 ST

SUBSPINDEL

JA

AUTOMATION

ROBOT

KAPACITET

Ø 200 mm och 140 mm lång

SERIESTORLEKAR

5 000 - <

bottom of page