top of page
MÅTTANPASSADE FÄRSTELEMENT (HEM).png

Icke-standard Muttrar

Alla de kundunika muttrar vi tillverkar via metallsvarvning och kontraktstillverkning åt våra kunder är helt skräddarsydda och anpassade efter våra kunders ritningar, önskemål och krav.

Vad är en mutter?

En mutter är en vanlig typ av fästelement som används tillsammans med skruvar, bultar eller liknande fästkomponenter. Den har en invändig gängad yta som möjliggör att den skruvas på en skruv eller bult. Mutterns huvudsakliga funktion är att hålla fast eller säkra fästningen genom att trycka mot den anslutna ytan och skapa en låsningseffekt.

Mutar används för att säkra skruvar eller bultar genom att placera dem genom förborrade hål i materialen som ska sammanfogas. När muttern skruvas på skruven eller bulten dras de två materialen ihop och säkras genom att muttern pressas mot den ena ytan. Genom att dra åt muttern skapas en åtdragningskraft som håller skruven eller bulten på plats och säkrar fästningen.

Det finns olika typer av muttrar som är utformade för olika tillämpningar och krav. Exempel på vanliga muttertyper inkluderar sexkantmuttrar, fjädermuttrar, låsmuttrar och vingmuttrar. Varje typ har sin specifika utformning och används för olika ändamål, såsom att ge extra säkerhet, motstå vibrationslösning eller möjliggöra snabbare installation och demontering.

Hittar du inte det du söker? Skicka in en förfrågan här.

Icke-standard sexkantsmutter

Mutter en invändigt gängad komponent som används tillsammans med skruvar eller bultar för att säkra fästningar genom att trycka mot och hålla fast anslutna material. Den skruvas på skruven eller bulten och skapar en åtdragningskraft för att säkra och stabilisera fästningen.

PORTFOLIO AV PASSANDE KOMPONENTER

Här finns ett galleri av passande produkter som vi tillverkat åt våra kunder

bottom of page