top of page
MÅTTANPASSADE FÄRSTELEMENT (HEM).png

Icke-standard Brickor

Alla de kundunika brickor vi metallsvarvar via kontraktstillverkning åt våra kunder är helt skräddarsydda och anpassade efter våra kunders ritningar, önskemål och krav.

Vad är en bricka?

En bricka är en typ av fästelement som är diskformad (ibland fyrkantig) platta med ett genomgående hål i sig. Fästelement som skruvar, bultar och muttrar fungerar bättre när de används ihop med en bricka, då den ger stöd, skyddar ytor och fördelar belastningen för fästförbindelserna.


En brickas egenskaper och utseende skiljer sig åt beroende på användarområde:


  • Plana brickor: En plan bricka är en vanliga bricka bricka med en platt yta. en plan brickas uppgift är att fördela belastning som vikt och tryck, den skyddar även underliggande material från skador på ytan. 

  • Fjäderbrickor: En fjäderbricka, även låsningsbricka är en bricka som inte är platt, utan oval. De ovala egenskaperna gör att när brickan får tryck på sig blir den platt, detta gör att det skapas en spänning som sedan gör att brickan undviker att lossna vid vibrationer eller belastning.

  • Axelbrickor: Axelbrickor är inte platta utan har istället en fläns. Axelbrickors uppgift är att förstärka svaga hål, isolera objekt ifrån elektricitet eller korrosion och fungera som en försänkt bricka för att dölja skruvhuvuden.


Brickor kan tillverkas i flera olika material som:  stål, mässing rostfrittstål, samt plast. 

VÅRA ICKE-STANDARD BRICKOR

Hittar du inte det du söker? Skicka in en förfrågan här.

Icke-standard Vanlig Bricka

En vanlig platt bricka är en slät ring som är gjord i metall. Denna typ av släta brickor krävs när brickans uppdrag är att användas som en slitbana för fästelement, då man inte vill skada materialet skruven fästs mot.

En vanlig platt bricka kan även fördela last eller tryck för bulten eller muttern och förhindra då att ytan deformeras.

Icke-Standard Distansbricka

En distansbrickas uppgift är till för att skapa utrymme för komponenter på en axel eller skapa utrymme mellan två ytor. Spacers kan även användas för att leda eller isolera elektricitet.

PORTFOLIO AV PASSANDE KOMPONENTER

Här finns ett galleri av passande produkter som vi tillverkat åt våra kunder

bottom of page