top of page
MÅTTANPASSADE FÄRSTELEMENT (HEM).png

Icke-standard Hylsor & Distanser

Alla de kundunika hylsor och distanser vi tillverkar med hjälp av metallsvarvning via kontraktstillverkning åt våra kunder är helt skräddarsydda och anpassade efter våra kunders ritningar, önskemål och krav.

Vad är en hylsa och distans?

Inom fästelement är en hylsa och distans en cylindrisk komponent som liknar brickor, men är tjockare och längre. Hylsor och distanser används för att ansluta eller förlänga fästelement, vanligtvis skruvar eller bultar, och möjliggör säker och stabil fästning av olika material och komponenter.

Hylsor och distanser har antingen bara ett ett hål eller ett invändigt gängat hål som matchar gängningen på fästelementet. De placeras över skruven eller bulten och skruvas sedan på plats. Genom att använda en hylsa eller distans kan man förlänga längden på fästelementet eller ge extra stöd och styrka åt fästningen.

Hylsor kan vara av olika typer och materialberoende på applikationen och kraven. 


Exempel på vanliga typer av hylsor inkluderar förlängningshylsor, insatsmuttrar och sexkantshylsor. Hylsor kan tillverkas av metall, såsom stål eller mässing, eller av andra material som plast eller nylon.

VÅRA ICKE-STANDARD HYLSOR & DISTANSER

Hittar du inte det du söker? Skicka in en förfrågan här.

Icke-Standard Distansbricka

En distansbrickas uppgift är till för att skapa utrymme för komponenter på en axel eller skapa utrymme mellan två ytor. Spacers kan även användas för att leda eller isolera elektricitet.

PORTFOLIO AV PASSANDE KOMPONENTER

Här finns ett galleri av passande produkter som vi tillverkat åt våra kunder

bottom of page