top of page

Icke-standard Muttrar

En mutter är en gängad hona som används som infäste för skruvar, för att skapa en icke-permant sammankoppling av olika komponenter.

Icke-standard Skruvar & Bultar

En skruv eller bult är en gängad hane som fäst in i en gängad hona, för att skapa en icke-permant sammankoppling av olika komponenter.

Icke-standard Cylindriska pinnar & Stift

En cylindrisk pinne är en enkel mekanisk komponent som används i många olika tillämpningar inom tillverkning, maskinteknik, och konstruktion. Den är, som namnet antyder, av cylindrisk form och kan tillverkas i en rad olika material.

Icke-standard Brickor

Brickor används inom fästelement för att ge stöd, skydda ytor och fördela belastningen jämnt i fästförbindelser. De finns i olika typer och material och spelar en viktig roll för att säkra och förbättra funktionen hos skruvar, bultar och muttrar.

Icke-standard Hylsor & Distanser

Hylsor och distanser används inom fästelement för att ansluta eller förlänga fästelement som skruvar eller bultar. De har antingen bara ett hål eller ett invändigt gängat hål och möjliggör säker och stabil fästning av material och komponenter genom att placeras över fästelementet och skruvas på plats.

MÅTTANPASSADE FÄRSTELEMENT (HEM).png

CUSTOM, MADE STANDARD

Skräddarsy och specialanpassa dina fästelement direkt online via vår konfigurator.

​​

Anpassa mått, material, tilläggstjänster och antal efter dina behov och önskemål, för att få det resultat som du önskar.

MÅTTANPASSADE FÄSTELEMENT

VAD ÄR ETT ICKE-STANDARD FÄSTELEMENT?

Fästelement är något av det viktigaste komponenterna inom maskineri. Utan fästelement hade allt bara trillat ihop. Ett fästelement är en komponent som mekaniskt sammanfogar två eller fler komponenter samman för att bilda en konstruktion.

 

Fästelement använder man till icke-permanenta fogningar. Alla komponenter som har en extern(hane) eller intern(hona) gänga kan kallas för fästelement. Den produkt vi förknippa mest med fästelement är skruv och mutter.

 

Måttanpassade fästelement är de typer av brickor, skruvar, muttrar eller hylsor som har kundunika mått och inte finns som standard, alltså icke-standard. Detta innebär att de är specialanpassade och skräddarsydda för just din produkt.

TURN FAST ON DEMAND

Räkna ut pris direkt online på specialanpassade fästelement via Turnab AB:s konfigurator

FÅ OFFERT DIREKT ONLINE 

Slipp väntetider på offerter och få ett pris direkt online istället.

FRITT VAL AV MATERIAL & YTBEHANDLING

Välj material och ytbehandling efter din kravspecifikation.

SPECIALANPASSADE MÅTT

Anpassa måtten efter dina behov och krav.

HITTA BÄSTA LÖSNINGEN FÖR DIG

Laborera med antal, materialval och ytbehandlingar, så du hittar en lösning som passar just dig.

CNC-BEARBETNING

KUNDUNIKA KOMPONENTER

Skräddarsy dina kundunika komponenter via legotillverkning med hjälp av skärande bearbetning.

SVARVNING

FRÄSNING

HÅL-BEARBETNING

GÄNGNING

LÄTTRING

FORMNING

SKRUVHUVUD