top of page
  • Skribentens bildJesper Lönnberg

Nytt logistikcenter under 2023: Med hjälp av samverkan och återvinning

Uppdaterat: 5 jan.


Turnab AB:s nya fastigheter för legoproduktion av metallsvarvade artiklar i Reftele, Gislaveds kommun, Sverige
Turnab AB:s nya logistikcenter som ska byggas under hösten 2023
PRESSMEDDELANDE

REFTELE, 2023-08-23 – Turnab AB, legotillverkare inom metallsvaravde komponenter meddelar idag att ett nytt logistikcenter kommer att byggas intill företagets befintliga fabrik under hösten 2023. Detta strategiska beslut syftar till att stödja företagets snabbväxande behov och skapa en bättre arbetsplats för sina medarbetare.


Efter framgången med en nybyggnation av kontor och lager 2017, har Turnab AB sett en stadig tillväxt, vilket ledde till att vi nu växt ur våra nuvarande utrymmen. Med köpet av granntomten, planeras nu ett logistikcenter lika stort som nuvarande verkstadsyta.


"Vi är trångbodda som vi har det idag. Med detta bygge skapar vi en bättre arbetsplats för alla oss som jobbar på Turnab, samt att vi har större möjligheter att växa med våra kunder,"

- Camilla Lönnberg, projektansvarig för det nya bygget.Det nya logistikcentret knappt 1 000 kvadratmeter kommer inte bara att innehålla funktioner som industritvätt och kapningsstationer, utan också byggas med hållbarhet i fokus. Turnab AB kommer installera ett frekvensstyrt ventilationssystem som kommer att vara energieffektivt, aktivt endast när det är nödvändigt. Systemet kommer att kopplas till maskinutsug och kompressorn för att återvinna och optimera värmeutnyttjandet. Detta, kombinerat med en framtida investering i automatiska portar, kommer inte bara att ge en bättre arbetsmiljö men även hjälpa oss att nå våra miljömål.
Det nya lagret, som ska uppföras vägg i vägg med den nuvarande fabriken, detta gör att vi kan återanvända fönstren från den befintliga byggnaden till det nya lagret, vilket ytterligare minskar Turnab AB:s koldioxidavtryck.

Fördelarna med expansionen inkluderar:

  • Större produktionskapacitet: Med mer utrymme kan Turnab investera i den senaste teknologin och utrustningen.

  • Snabbare ledtider: Mer lagerutrymme innebär kortare väntetider för kunderna.

  • Förbättrad arbetsmiljö: Nya och rymligare personalutrymmen kommer att ge ökad trivsel för medarbetarna.

  • Effektivare företag: Med de investeringar som görs i och med det nya bygget, hoppas vi på Turnab AB att vi kan bli mer energieffektiva.


Med detta nybygge ser Turnab fram emot att ge sina anställda en mer tillfredsställande arbetsmiljö, öka sin kapacitet för lagerhållning och stärka sitt åtagande att leverera produkter snabbare till sina kunder.OM TURNAB AB: Turnab AB är ett välrenommerat företag inom metallsvarvning och legotillverkning, med en lång historia av att leverera högkvalitativa produkter och lösningar till sina kunder. Med kontinuerlig investering i teknik och personal, strävar Turnab efter att alltid vara i framkant av sin industri.

presstalesperson jesper lönnberg för Turnab AB

Jesper Lönnberg Telefon: +46 76 848 64 38 E-post: Jesper.lonnberg@turnab.se260 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page